Nieuwbouw Brandweerkazerne Harlingen

Geplaatst op Categorieën Referenties

Overlander BV mocht partner zijn bij de nieuwbouw van de brandweerkazerne Harlingen wat valt onder de Veiligheidsregio Fryslân.

Een prachtige bouw die veelal bestaat uit ‘groene’ materialen welke in de toekomst te hergebruiken of te recyclen zijn. ‘Re-duce, re-use en re-cylce’ en ‘droog bouwen’ zijn de belangrijkste circulaire uitgangspunten geweest voor dit project.

In de remise die plaats biedt aan eventueel 5 voertuigen werd een Plymovent uitlaatgas afzuiginstallatie met 4 railsystemen en automatische afkoppeling type SBT met Pneumatic Grabber. Een ventilator welke centraal gemonteerd werd en d.m.v. kanalen verbonden aan de railsystemen. Ook het automatische start/stop systeem van Plymovent met de besturingsunit PCU-1000 en een druksensor bij elk railsysteem.

De persluchtinstallatie met compressor werd ook door Overlander verzorgd en elk voertuig heeft nu een eigen luchthaspel maar ook een verlengkabelhaspel.

Duurzaam en ‘groene’ materialen, en dus werden er een aantal railsystemen uit de oude brandweerpost gedemonteerd en hergebruikt en aangevuld met nieuwe apparatuur.

Wij bedanken de betrokken partijen voor deze mooie opdracht !